14 opskrifter på nemme og velsmagende tapasretter med kylling

Med tapas får dine gæster mulighed for at smage mange små retter, og det har gjort den spanske specialitet populær mange steder i verden.

Tapas kan tilberedes både koldt og varmt, med forskellige smagsnuancer og teksturer, og så kan de små retter serveres som appetitvækkere, snacks eller sættes sammen til et større måltid. Mulighederne er mange, og det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.

Herunder får du vores 14 forslag til nemme og velsmagende tapasretter, som måske kan give lidt inspiration i dit køkken.

 

1. Bruschetta toppet med kylling

Fordel grøn pesto på skiver af flütes. Læg en kylling escalope og en skive tomat oven på, top med sprøjtet krydderflødeost og pynt med lidt basilikum

Produkt: Grillet kylling escalope, 30 g (1015091)

 

2. Confit de carnard

Bland confit og stegte svampe og server i en lille skål. Pynt med et drys af tørret æble, tranebær og lidt frisk grøn persille.

Produkt: Confit de canard (1054911)

 

3. På en bund af kylling

Læg kylling escalope som bund og sæt et lille spyd i midten. Stik en vindrue ned gennem spyddet efterfulgt af et stykke rullet chorizo på toppen.

Produkt: Grillet kylling escalope, 30 g (1015091)

 

4. Fugl i det grønne

En klassisk tapas på spyd er aldrig til at tage fejl af. Fyld et spyd i passende størrelse med den halve kyllingeinderfilet og sæt sammen med farverige og smagfulde grøntsager, som fx squash, rødløg, peber og tomater.

Produkt: Stegt kyllingeinderfilet, 1/2, 10-15 g (1021131)

 

5. Southern Fried under blå himmel

Tag dine gæster med til varmere himmelstrøg med vores Southern Fried-paneret kyllingeinderfilet. Server hertil en blå ostecreme ud af cremefraiche, mayonnaise og et lille stykke blåskimmelost, som røres sammen i en skål. Det gør ikke noget, hvis der er lidt små hele stykker ost i, det er bare små glimt af den blå himmel.

Produkt: Southern Fried Paneret Kyllingeinderfilet, 30-50 g. (1026071)

 

6. Blomstrende tapas

Bliv kreativ med anretningen ved at skære en kyllingeinderfilet lidt på skrå, så den kan stå op. Vikl et stykke serranoskinke omkring. Skær squash i helt tynde skiver på et mandolinjern og vikl det omkring skinken igen. Så får du en flot, blomstrende tapas.

Produkt: Stegt kyllingeinderfilet, 35-45 g (1021091)

 

7. Sprød tapas

Ligesom tapas strammer de sprøde nachos også fra de spansktalende himmelstrøg og vil gøre sig perfekt som miniatureudgave på tapasbordet. Tag en tortillachip, læg en Tex Mex-grillet kyllingeskive eller to oven på og drys med revet mozzarella.

Produkt: Grillet kyllingefilet i skiver – Tex Mex-marineret, 7 mm (1015611)

 

8. Deller med fuglefrø

Vores bløde, kalorielette deller er også oplagte til tapasbordet. Vend kyllingedellerne i ahornsirup, drys med sesamfrø og sæt dem derefter på en pind.

Produkt: Stegte mini kyllingedeller, 12 g (1022811)

 

9. Grønne deller

Kyllingedellerne kan også serveres i en grønnere version. Vend dellerne i et mix af citron, olie og finthakket, friske krydderurter, som fx persille og basilikum.

Produkt: Stegte mini kyllingedeller, 12 g (1022811)

 

10. Kylling i miniformat

Grillede mini kyllingespyd passer perfekt ind i tapasverdenen og kan anvendes på mange forskellige måder. Server dem eksempelvis med en dip til og på en fin bund af spæde salatblade.

Produkt: Grillede mini kyllingespyd, 12 g (1013531)

 

11. Smag af Jamaica

Inviter dine gæster med til Jamaica med denne lille tapasanretning. Tag en skive ciabattabrød og rør lidt salat op i en grøn pesto og kom på brødet. Læg en skive jamaican jerk escalope oven på, pynt med en kvart cherrytomat og stik en træpind igennem for at holde sammen på denne lækre bid af Jamaica.

Produkt: Grillet kyllingeescalope – jamaican jerk, 30 g (1015051)

 

12. Kylling og gris

En inderfilet har en naturlig tapasstørrelse, så denne udskæring er oplagt at bruge. Vend den eksempelvis i rød pesto og vikl et stykke serranoskinke omkring.

Produkt: Stegt kyllingeinderfilet, 35-45 g (1021091)

 

13. Kyllingespyd med peanutbutter

Bland peanutbutter, akaciehonning, citronsaft, rød karry og presset hvidløg i en skål og rør marinaden godt sammen. Vend kyllingen i marinaden, og lad den trække på køl i en times tid – gerne længere. Derefter efter grill eller steg kyllingen på en rist i ovnen.

Produkt: Grillede kyllingespyd, 50 g (1013551)

 

14. Vol-au-vent med pip

Vol-au-vent kan beskrives som det franske svar på danske tarteletter med friske ingredienser. Brug fx plukket kyllingefilet, rødløg og peberfrugt i små tern, lidt frisk chili og til sidst drys med et par dråber citronolie og lidt plukket persille. Voilá!

Produkt: Kogt, plukket kyllingefilet (1018371)

 

Læs mere om vores serveringsklare fjerkræprodukter fra Top Table.