6 fordele ved at bruge hele kyllinger

Partering af hele kyllinger kræver en smule tid. Men vælger du at købe hele kyllinger, opnår du faktisk adskillige fordele i dit køkken!

 

1. Spar penge

Hele kyllinger er billigere i indkøbspris, end hvis du eksempelvis skulle købe brystfilet, underlår, overlår, inderfilet og vinger hver for sig. Så selvom det tager tid at partere hele kyllinger, er der penge at spare på de mange måltider, du kan få ud af en hel kylling.

Investeringen i tid giver med andre ord afkast i form af flere penge tjent. Især hvis du er god til at bruge den hele kylling kreativt.

 

2. Træn kreativiteten

Der er mange forskellige udskæringer på kyllingen og dermed mange slags måltider, du kan lave. Så når du skal bruge en hel kylling, tvinges du automatisk til at tænke kreativt. Og til at bruge udskæringer på kyllingen, som du normalt ikke anvender i retter. Det er sundt for hjernen og er med til at udvikle ens madlavningsfærdigheder.

 

Læs også: Sådan får du 5 måltider ud af en hel kylling 

 

3. Udnyt den ekstra køkken ressource

Kreativiteten kommer også i spil, når det gælder om at bruge op til sidste ben af kyllingen. Igen er der penge at spare, hvis du bruger de dele af kyllingen, som du normalt ikke vil have til rådighed. Skroget er eksempelvis perfekt til at koge en kraftig fond på, som du blandt andet kan bruge til suppe eller risotto.

 

4. Få råd til økologiske spisemærker

De seneste år har vi set en stigende udvikling i andelen af professionelle ø-mærkede spisesteder. Og hvis du også går efter de populære guld-, sølv- og bronzemærker, kan det være værd at kigge mod de hele kyllinger.

Kød er som regel den sværeste post, når det gælder om at øge procentdelen af økologiske varer i køkkenet. Men ved at skifte til hele kyllinger kan du for dine sparede penge opgradere til hele økologiske kyllinger – og tage et stort skridt mod det eftertragtede guldmærke!

 

Læs også: Øko-guiden fra Euro Poultry 

 

5. Fleksible og varierende serveringsmuligheder

Den hele kylling giver dig også fleksibilitet i forhold til serveringsmuligheder. Du vælger selv, om du vil servere lår, underlår, overlår, vinger, brystfilet, inderfilet, halve grillkyllinger eller måske endda sprøde kyllingesvær. Du kan også lave en Supreme-udskæring, hvor du udover kyllingebrystet bevarer den øverste del af vingen.

Mulighederne er mange, og du kan hele tiden variere retterne og give dine gæster forskellige oplevelser af, hvordan kylling kan serveres.

 

6. Omtanke giver respekt fra dine gæster

I en tid hvor omtanke og bæredygtighed er kerneværdier blandt mange forbrugere, kan du ved at bruge den (økologiske) hele kylling også opnå respekt fra mange af dine gæster.

Det giver nemlig respekt, at du bruger op til sidste ben af kyllingen, og at der ikke går noget til spilde. Det giver respekt, at dit køkken har det økologiske spisemærke. Og det giver respekt, at du formår at servere den sunde og miljøvenlige kylling på forskellige kreative måder.

 

I videoen herunder viser vores konsulent, Brian Bif Lindhardsen, hvordan du nemt kan partere og udnytte hver eneste gram af vores økologiske hele kylling 1700-2400 g. fra Chefs Club