Kreative kyllingeretter pifter kantinemenuen op på Tistrup Skole

Når klokken ringer til pause på Tistrup Skole, bevæger eleverne sig forventningsfulde ned i kantinen.

Bag kantinedisken står Helle Brun. Hun har været kantineleder på skolen i 14 år, og i den tid er der altid blevet serveret masser af kylling.

– Kylling er noget, alle børn og unge kender og kan lide. Og så kan man anvende kylling på rigtig mange måder, fortæller Helle Brun.

 

Succes med egne opfindelser

De mange anvendelsesmuligheder udnytter den 57-årige kantineleder til fulde. Hun anvender kylling i både wraps, pastasalater, sandwich og varme retter, og så laver hun også sine egne små indbagte kyllingeopfindelser.

– For eksempel tager vi et minikyllingespyd og pakker en grov bolledej rundt om og lader spyddet stikke ud. Det samme gør vi med de større kyllingespyd, som vi får til at ligne snobrød. Og så har vi også en variant med kyllingeskiver, hvor vi sammen med en klat pesto pakker en dej omkring og smører lidt pesto på oversiden. Så er det en pestobolle, forklarer Helle Brun.

De indbagte kyllingeretter sælger rigtig godt i kantinen, og derfor bager hun altid ekstra.

 

Kyllingenuggets det helt store hit

Når kylling udgør en stor del af skolemenuen, stiller det krav til variationen i retterne. Derfor serverer Helle Brun kylling i mange udgaver, alt fra snackbokse og wokretter til pastasalater og kylling i karry. Og så bruger hun også kylling til at pifte salatbaren op.

–  Hver torsdag kører vi salatbar med tre forskellige størrelser bøtter, hvortil vi serverer et-to stykker kylling. Det kan være kyllingelår, paneret inderfileter eller nuggets.

Og her er især nuggets det helt store hit blandt eleverne, fastslår Helle Brun.

– Nuggets vil de gerne have hver dag, men det får de ikke. Når vi laver snackbokse med kartoffelbåde og nuggets, er der som regel syv-otte tilbage på disken. Dem sælger vi så som fingerhapsere til tre kroner, og der kan du være helt sikker på, at alt er væk inden lukketid.

 

Vigtigt med kvalitetstryghed

I skolekantinen i Tistrup anvendes der kun kyllingeprodukter, der i forvejen er tilberedte og færdige. Udover at disse produkter er nemme at håndtere og servere, så finder Helle Brun – og resten af personalet – tryghed i at vide, at der er taget hånd om både sikkerhed og hygiejne.

Trygheden er også afgørende, når det kommer til leverandør, og her faldet valget altid på Euro Poultrys færdigbehandlede kyllingeprodukter fra Top Table.

– Produkterne er ensartede, velsmagende og nemme at gå til for alle. Jeg har forsøgt mig med andre leverandører, men falder altid fra igen, fordi smagen hurtig bliver sur, og så holder de heller ikke særlig længe i køleskabet. Jeg føler en kvalitetstryghed ved at bruge Top Table, afslutter Helle Brun.

 

Ønsker du mere inspiration til dit køkken?

tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor vi hver anden måned sender tips og inspiration direkte til din mailindbakke!