Kylling Supreme – den særlige udskæring med de mange navne

Kylling Supreme, Statler Chicken, Airline Chicken… Denne særlige udskæring har fået mange kaldenavne i tidens løb, men har altid været kendt for at være en råvare af høj kvalitet.

Udskæringen er lavet i hånden, hvor man udover kyllingebrystet har bevaret den øverste del af vingebenet. Det giver en naturlig og autentisk kødstruktur, som toner flot frem på tallerkenen, og med det bevarede vingeben får dine gæster en ekstra, lille gevinst ved kyllingebrystet.

Det første navn for udskæringen kan dateres tilbage til 1907, da den verdenskendte hotelkæde, Statler Hotels, åbnede sit første hotel i Buffalo, New York. Dengang var det kun de velhavende, der havde råd til at gå på hotel, og fra menukortene kunne de bestille en ”Statler Chicken”.

Et andet navn tog form for omkring 20 år siden, dengang det var en luksus at rejse med fly. Her blev udskæringen serveret ombord på flyene til de heldige passagerer, der havde råd til en flybillet. Og meget passende fik den navnet: ”Airline Chicken”.

Vi har været på inspirationstur i det traditionsrige, franske køkken og valgt navnet ”Supreme” – opkaldt efter den franske udtale for udskæringen: suprême de volaille.

Opskrift: Kylling Supreme med karamelliserede radicchio, sprøde kartofler og trøffel sauce

4 portioner

4 Kylling Supreme

4 radicchioer

Salt og peber

1 kg kastanjesvampe

1½ dl kyllingefond

½ dl fløde

75 g koldt smør

200 g kartofler

2 spsk. olivenolie

20 g sukker

1 spsk. olivenolie med trøffelsmag

Fjern de yderste blade og den hårde bund på radicchioerne. Steg bladene i en pande med vand og salt i ca. 8 min. Skær svampene fint ud og kom dem i en pande med fond og fløde og reducer væsken til det halve ved medium varme.

Smelt smørret i en pande og steg kyllingebrysterne i 5 minutter på hver side og sørg gerne for, at skindet er helt sprødt. Skær kartoflerne i tynde og små stave og steg dem i 5 minutter på en pande med olivenolie. Når radicchioerne er færdige, drænes de grundigt for vand og karamelliseres i 1 spsk. vand og 20 g sukker på en pande.

Skær resten af smørret i mindre stykker og pisk til en skinnende og tyk sauce. Smag til med trøffelolie, salt og peber. Anret retten med radicchioen i midten og med skiver af Kylling Supreme op ad. Hæld let saucen omkring anretningen og top med de sprøde kartofler.

 

Vil du se flere af vores rå fjerkræprodukter fra Chefs Club? Så tag et kig i vores online katalog.