NYHED! Challandaise andebryst og andelår

Vi har fået fingrene i endnu en unik fransk specialitet, der i de sidste 60 år og indtil nu kun er blevet solgt til udvalgte restauranter i verden.

Anden har fået sit navn “Challandaise” efter det område, den yngler i, nemlig Challans. Det ligger i det vestlige Frankrig, og her er ænderne opvokset med langt strækkende og åbne vidder i et lavtliggende og frugtbart marsklandskab. Det lune klima og de sumpede arealer ned til de strømmende floder er perfekt egnet til andeopdræt, hvilket man har dyrket og forædlet siden 1650.

Opdrætsformen har næsten ikke ændret sig gennem årene og er strengt underlagt standardiseringer om at bevare franske køkken traditioner og samtidig bevare naturen. Dette fokus på dyrevelfærd er svært at finde magen til andre steder, fordi udover de vidde grønne arealer som anden frit kan vandre på, så bliver hverken klør og næb klippet, og anden har adgang til naturligt vegetabilsk foder uden nogen former for vækstfremmer eller GMO inficerede produkter. Denne naturlige opdrætsform giver et utrolig mørt stykke andebryst og andelår.

Disse rå andebryst og andelår er enestående produkter, som vi nu kan tilbyde i vores Chefs Club sortiment, og vi er stolte af at være blevet udvalgt til at forhandle netop disse andebryster- og andelår-udskæringer af Challandaise anden med Euro Poultry som en del af den begrænsede kundeskare, der har adgang til denne fine kvalitet.

Opskrift på andebryst med trøffel, confit og jordskokker:
10 pers.
5 stk. andebryst
2 kg jordskokker
50 g trøffel
2 ande confit lår
1/2 l piskefløde
2 dl mælk
1 kvist timian
3 fed hvidløg
Mizunasalat
1 citron
Olivenolie
salt & peber

Rist andebrystet på en kold pande og varm langsomt op, så det meste fedt smelter af og giver sprødt skind. Skræl halvdelen af jordskokkerne og kog dem møre i vand med lidt mælk i. Kog fløden ind med timian og hvidløg. Skær de resterende jordskokker i skiver og friter halvdelen i olie, til de er sprøde og mariner de resterende i lidt citronsaft og olivenolie. Pluk ande confit ud i strimler og steg strimlerne sprøde i lidt andefedt. Rens salaten. Purrer de kogte jordskokker med den sigtede indkogte fløde og smag til med salt og peber. Anret andebrystet med pureen, chips og de råmarinerede jordskokker og salat, drys med sprød lårconfit og riv trøffel over. Server straks.