NYHED! Jamaican jerk kyllinge escalope

Selvom Jamaican Jerk er en dugfrisk nyhed hos os, så er det dét produkt, der har den ældste historie af produktnyhederne.

Selve navnet fortæller os, at oprindelsen er fra den caribiske ø, Jamaica. I dag er øen befolket af mange forskellige nationaliteter, men det er den oprindelige befolkning, Arawak indianerne, der har udviklet teknikken til at gøre bl.a. kyllinge kød langtidsholdbart ved at marinere og langtidsryge det.

Denne opfindelse har været meget anvendelig gennem 2500 år, før teknologier som køleskabe og frysere blev opfundet.

Metoden lever videre i bedste velgående, og den fantastiske caribiske krydderiblanding er nu repræsenteret i Top Table sortimentet. De krydrede Jamaican Jerk escalope kyllinge fileter er marineret i en mix af 12 forskellige krydderier, bl.a. cayenne, peber, ingefær og chili. Prøv vores nye produkt indenfor Top Table serien og skuf ikke dine kunder med opskriften nedenunder!

Opskrift på jamaican jerk med ris, kokos og bønner:
40 pers.
3 ps jamaican jerk escalope
20 dl røde/sorte kidneybønner
10 fed hvidløg
5 dl kokosmælk
20 forårsløg
10 tsk. timian
25 dl langkornet ris
10 bdt. koriander
Havsalt og friskkværnet peber

Hæld bønnerne i gryden sammen med 3 1/2 dl vand og kokosmælk. Skær forårsløgene i små stykker og tilsæt dem i gryden sammen med timian. Bring det hele til kogepunktet, tilsæt ris og lad det hele simre for svag varme under låg til risene er møre, og al væde er absorberet. Rør med en grydeske og bland rigeligt med friskhakket koriander i. Smag til med havsalt og peber.

Læg de krydrede kyllingeescalope i en bradepande eller på en rist og varm dem i ca. 8 min. og servere dem sammen med tilbehøret.