Sæt kylling på menuen – og gør en forskel for miljøet og din indtjening

Det er ingen hemmelighed, at verden står over for store klimaudfordringer. Og da vi mennesker er med til at skabe den globale opvarmning, som påvirker vores planet, bliver vi mere og mere bevidste om de valg, vi hver dag træffer.

Og det kommer især til udtryk i den mad, vi spiser. Efterspørgslen på klimavenlige måltider er stigende, og det kan få betydning for dig i det professionelle køkken.

Vi ser her nærmere på, hvordan du ved at sætte kylling på menuen kan gøre en forskel for miljøet – og samtidig øge din egen indtjening.

 

Det miljørigtige kødvalg

Der skal produceres meget mad, hvis verdens 7,6 milliarder mennesker hver dag skal have noget at spise. Og derfor er produktionen af mad én af de store CO2-udledere. Men nogle fødevarer er mindre miljøskadelige at producere end andre.

Generelt er det kød, som udleder mest CO2, men selv inden for kød er der store forskelle i miljøpåvirkningen. Sammenlignet med kødtyper som eksempelvis okse, gris og lam, er kylling langt mere klimavenligt, når det kommer til landbrug og produktion. Rent faktisk udleder kylling mindre CO2 end drivhusgrønt, og det er derfor ikke overraskende, at kylling – og andre typer fjerkræ for den sags skyld – har etableret sig som det miljørigtige kødvalg.

 

Vidste du, at miljøfordelene ved at skifte fra kvæg til fjerkræ er større end ved at skifte fra fjerkræ til vegansk? (kilde: foodnavigator.com)

 

Verdens livret i 2023

Det var derfor ikke nogen overraskelse, da OECD i 2014 forudsagde, at kylling ville komme til at udgøre halvdelen af verdens kødforbrug i 2023.

Her var det især kyllingens bæredygtige fordele, som fik OECD til at pege på kylling som verdens fremtidige livret. Men også på sundhedsfronten står kylling stærkt. Kylling indeholder mange proteiner, har et lavt fedtindhold og er rig på vitaminer og mineraler.

Så i en tid hvor bæredygtighed og sundhed i høj grad trender, kan du ved at sætte kylling på menuen tale ind i et stigende behov blandt dine gæster. Et behov, som i sidste ende kan omregnes til kroner og ører i dit køkken. Og så må vi heller ikke glemme det faktum, at kylling – og andre typer fjerkræ – bare smager dejligt og kan anvendes i rigtig mange retter.

 

Læs også: 5 grunde til at kylling er sundt for dig – og dine gæster

 

Tænk fjerkræ ind i dit køkken

Hos Euro Poultry arbejder vi hele tiden på at gøre det nemt og attraktivt for dig at sætte fjerkræ på menuen.

Vi tilbyder et bredt og dybt sortiment inden for både færdigbehandlede og rå fjerkræprodukter. Så hvad enten du vil opgradere dit menukort med nye fjerkræretter, eller prøve at udskifte nogle af dine nuværende kødretter med fjerkræ, kan du altid finde det hos os.

Du er også velkommen til at kontakte din lokale konsulent og få rådgivning til, hvordan du kan tænke hele verdens livret ind i dit professionelle køkken.