NYHED! Southern fried panerede kyllingelår med tilhørende opskrift

Endnu en variant med den efterspurgte southern fried panering er nu kommet i Top Table sortimentet. Den supplerer de to andre southern fried varianter; southern fried kyllingefilet på 115-135g og kyllingeinderflet på 30-50g, som er nogle af vores mest populære varer.


Sydstaternes køkken er kendt for deres soul food køkkener; fyldt med sjæl, saft og kraft præcis ligesom vores kyllingelår fra Top Table brandet. Begrebet er opstået i et møde mellem det franske, caribiske og amerikanske køkken, så her er tale om saftige bøffer, dybstegte indslag og grillede favoritter, som Amerikanske Mama-Soul ville servere dem til familiefest.


Southern fried er en sprød og spicy panering, der er oplagt at bruge på menuen som en valgmulighed til dem, der har brug for en syndig fortjeneste dagen der på. Den friterede og sprøde panering er salt og krydret med bl.a. paprika, muskatnød, sort og hvid peber. Et friskt og syrligt indslag vil komplimentere de tunge southern fried kyllingelår fra Top Table rigtig godt, fx en syrlig kålsalat samt en sød majs a la creme, hvilket vi giver en forsmag på i opskriften nedenunder.

Southern fried kyllingelår opskrift med syrlig kålsalat majs a la creme:
Til 6-10 pers.
2,5kg southern fried underlår
500 g kalkunbacon
1/2 rødkål
2 frisk rød chili, skåret
4-5 fed hakket hvidløg
Salt og peber
4 spsk limesaft
2,5 kg løse majs
1 l fløde
45 g salt
45 g rørsukker
1/2 tsk. peber
40 g smør
1/2 l mælk
4 spsk hvedemel
175 g revet parmesanost
1 bt frisk persille


Steg Kalkunbaconen sprød i en dyb pande. Tilsæt rødkål, chili, salt, peber og hvidløg. Steg indtil kålen falder sammen, men stadig har lidt bid. Dryp med lime. Bland majs, fløde, salt, sukker, peber og smør i en gryde og varm det op over middel varme. Pisk mælk og mel sammen, hæld det i gryden og lad blandingen småkoge under omrøring, til den er cremet (ca. 4 min.) Tag gryden af varmen, rør evt. friskreven parmesanost i, persillen hakkes og drysses over a la cremen inden servering. Tilbered southern fried kyllingelårene efter anvisningen på posen og server.