Confiteret majslår med selleri og “dansk” humus

Confiteret fugl er noget af det mest smagfulde og møre, der findes. Men det er ikke alle, der har tiden til at confitere fra bunden. Og det er heller ikke alle, som gider stå med rengøringen bagefter.

Heldigvis findes der måder at gøre det på, som ikke er særlig tidskrævende og besværlige. Én af de måder har vi brugt til denne opskrift, hvor vi har confiteret majskyllingelår i en gastrobakke i ovnen og serveret med sprødt selleri og en hjemmelavet, “dansk” humus.

En enkel og effektiv måde at lave confiteret kylling på, som måske kan give lidt inspiration til dit køkken!

 

Det skal du bruge (10 personer): 

  • 10 stk. Majskyllingelår (Varenr. 1003651)
  • 1 liter Rapsolie
  • ½ bdt Timian
  • ½ bdt Rosmarin
  • 1 stk. Hvidløg
  • 10 stk. Peberkorn
  • 3 stk. Laurbær
  • 1 stk. Knoldselleri
  • Olie til friture
  • 300 g. Gule flækærter/granulat
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 dl. Olivenolie
  • 2 stk. Hjertesalat
  • 1/2 dl. Koldpresset rapsolie
  • 1/2 dl. Æbleeddike
  • Urter til pynt

 

Sådan gør du: 

  1. Kom lårene i en gastrobakke med bagepapir, læg skindsiden nedad. Hæld rapsolie i bakken, så der er ca. 1 cm olie i.
  2. Kom rosmarin, timian, laurbær, hvidløg og peberkorn i. Kom kyllingen i en forvarmet ovn på 130 grader i 1 time. Eller til kyllingen er mør.
  3. Riv knoldsellerien groft og frituresteg til de er sprøde.
  4. Kog de gule ærter i vand. Når de er møre, sigtes de og blendes med vand, olie og hvidløg. Tilsæt evt. urter for at give mere smag. Smag til med salt og peber til sidst.
  5. Skyl hjertesalaten og lav en vinaigrette af rapsolie og æbleeddike. Smag til med salt og peber.
  6. Når kyllingen er færdig, hældes olien fra og lårene vendes om, så skindsiden vender opad. Varm ovnen op på 220 grader, drys salt på og bag dem til skindet er sprødt i ca 10-15 min.
  7. Servér straks herefter med humus og salat.

 

Tip! Genbrug olien til at stege i, eller lav en kyllingemayonnaise som erstatning for humus.

 

Sæt confiteret majslår på din menu 

Det var vores forslag til, hvordan du på en simpel og god måde kan lave confiteret kylling i dit køkken. Hvis du kunne tænke dig at prøve opskriften af, kan vi varmt anbefale vores rå majskyllingelår fra Chefs Club, som giver din ret en fantastisk smag og et unikt touch.

Bestil råvaren hos din lokale grossist eller få én af vores konsulenter til at bestille majslårene hjem til dig.